Harga Netbook Gaming Kantor Mahasiswa Permulaan 3 4 5 Jutaan Lenovo Asus

laptop gaming murah

Harga Acer Aspire E5-475G tanpa windows OS berkisar di angka Rp 7. 199. 000. Sedangkan untuk versi dengan Windows 10 OS, harganya 800 ribu rupiah lebih mahal.

, laptop ini sangat layak dan cekap untuk rekayasa kejuteraan dan seni menasihati seperti AutoCad. Anda pula tidak perlu risau tak cukup storage untuk menutupi hasil kerja anda dengan rata-rata memerlukan storage dengan besar. Setelah membuat research yang mendalam, boleh kita katakan model ini ialah amat ‘rare’ kerana begitu susah untuk mendapatkan specs setinggi ini dengan harga bawah RM 3000. Berikut cadangan laptop berharga bawah RM 3, 000 yang ideal untuk para pelajar berdasarkan course masing-masing. Beberapa game yang masih dimungkinkan untuk dimainkan di Acer Aspire E5-475G antara lain Watch Dogs, Call of Duty Infinite Warfare, Titanfall 2, Battlefield 1, FIFA 17, dll.

Membeli laptop tidak semestinya jenama yang mahal seperti Macbook. Cukuplah sekadar dapat menyelesaikan tugasan dengan lancar tanpa gangguan. Namun begitu, berdasarkan maklum balas daripada review-review online, laptop ini tidak mudah untuk di upgrade menurut memory yang lebih menjulung. Pengguna perlu menggunakan sungguh-sungguh programmer bertauliah supaya waranti tidak terbatal. Ia pula mengeluarkan bunyi kipas dengan kuat yang mungkin hendak mengganggu tumpuan anda pada menyelesaikan assisignment.

Kami faham tidak semua pelajar mencita-citakan laptop yang premium & specs yang tinggi. Bila anda mencari laptop dengan basic, tetapi sangat versatile, tahan lasak dan memiliki paparan yang besar, kita cadangkan laptop ini buat anda. Bagi pelajar haluan undang-undang, psikologi dan ilmu sosial, anda mungkin tak perlukan laptop berkapasiti menjulung untuk menampung pelbagai software. Tetapi anda masih mencita-citakan sebuah laptop yang ringan dengan keyboard yang selesa untuk digunakan serta senang dibawa ke mana-mana buat menyiapkan tugasan esei kamu.

Tentunya situs web yang dibuat mempunyai desain yang sesuai kebutuhan. Ringan dan keutuhan badan laptop ini mampu bertahan dengan lebih lama untuk beberapa tahun supaya tidak perlulah anda menukarnya selalu. Pertimbangkan HP, Acer dan Lenovo jika bajet anda adalah bawah RM 2, 000.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *